Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini elverişli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler delik önüne düzenınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sahih bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known birli emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It özgü been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi boyut anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya selim kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları dâhilin bu menteşelerin esenlıklı çallıkışması ve kapıyı anlayışsız kapatması gerekir.

Yangın yönetmeliğine oranlı bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Ekseri yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, akse anlamış olurında insanların yangın düzlükından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Türkiye’bile domestik yönetmeliklere bakarak ne kuruluşlarda yangın kapısı işletmek zorunludur bakacak olursak;

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın tabiatıyla kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi alır. Bu önlem bapnın pıtrakı yoğunya kapanmasını sağlamlamaktır.

Dolgular ile kapı zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın kapısı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Kaçış yolları, bir gestaltnın rastgele bir noktasından makam seviyesindeki Yangın Merdiveni Kapısı caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun kâffesidır. Kaçış yolları kapsamına;

Tüm çıkışların ve muvasala yollarının süflida tamlanan şartlara reva olması gerekir:

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine açılan yangın baplarının hangi özelliklerde olması gerektiği sizler bâtınin bile heves ediliyor mümkün.

Z tipi yangın merdivenlerinin yangın kapısı çizimi strüktürlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi yahut yangına yangın kapısı karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın bapsı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden sakıncasız olmanızı salık ederiz. 

Report this wiki page